Klippa klor

Alla som har haft hund har en relation till det här med kloklippning och tyvärr är de flestas relation till denna lilla process negativt laddad. Man har negativa erfarenheter helt enkelt. Det är dock inte svårt att klippa klorna på en hund, men som med allt annat när det gäller hund så krävs det att man har en god relation till sin lurvige vän för att det ska fungera. Hunden måste lite på en. 

Det bästa är att börja träna på kloklippning när hunden är liten och helt ny i familjen. Om man klipper en klo om dagen, eller en tass var tredje dag så bygger man både rutin och tillit - och kloklippningen blir odramatisk. Man ska såklart försöka att undvika klipp i pulpan på hunden, för det gör ont. Men skulle man av misstag komma åt lite av pulpan så är det inte hela världen. Man ömkar inte hunden och låtsas mest som ingenting. Man kan sätta lite blodstoppspulver på om det blöder.

Bättre lite och ofta när det gäller klor. Varje klo ska helst klippas en gång i veckan och då bara någon millimeter. Då undviker man dessutom klipp i pulpan per automatik.

6 Sep 2017