Ska man ge kosttillskott till sin hund?

Att ge kosttillskott till sin hund, är det något man bör göra? Det man först och främst bör fokusera på, det är att ge bra mat till hunden. Det bör vara en välbalanserad kost. Sedan bör man undvika att ge dem dina egna matrester. Dels då det kan innehålla lök och kryddor som hunden inte tål, eller att det är för fett. Om din hund har ledproblem, så kan glukosamintillskott vara bra att ge! Läs mer om det på husdjursrevyn.se

Kosttillskott kan lindra vissa åkommor

En del hundar kan idag lida av vissa hälsoproblemen  eller åkommor och besvär. Det kan då vara bra med vissa olika tillskott för att lindra dessa. Ett vanligt problem som hundar kan få, är att drabbas av nedsatt rörlighet i sina leder. Det kan vara på grund av ålder, men det finns även ynge hundar som drabbas. Om hunden är överviktig, så kan det belasta lederna, så se till att få normal på hunden först. 

Det finns även andra åkommor hundar kan drabbas av. Det kan vara hud- och pälsproblem som kommer av allergier som kan ge eksem och hudinfektioner. Då kan kosttillskott med fettsyror lindra eller motverka det.

Ge din hund bra mat

Det är viktigt att du ser till att ha rätt sorts foder för just din hund. Detta foder bör ha all nödvändiga vitaminer och mineraler och näring i sig. Om din hund inte äter som den ska, är trött och håglös, eller att den drabbas av diarréer, så bör du besöka en veterinär i första hand och inte behandla på egen hand med diverse tillskott.

1 Dec 2021